Eksterne støtteordninger
Har dere spørsmål eller trenger hjelp med søknad? Ta kontakt med oss på post@kmspeider.no.
Tips til hvor dere kan starte
- Sjekk ut kommunens nettsider. Mange har egne oversikter over lokale støtteordninger for barn og unge.
- Undersøkt hva lokale sparebanker og stiftelser støtter. For eksmepel Sparebank Vest, Sparebank 1 og Sparebankstiftelsen DNB.
- Ta kontakt med menighetsrådet, den regionale Y's Men-klubben og andre støttespillere i nærmiljøet.
- Forbundskontoret kan gi råd og veiledning til grupper og kretser som ønsker å søke støtte.
Aktuelle støtteordninger
Grasrotandelen
Grasrotandelen lar spillere hos Norsk Tipping gi 7 % av innsatsen sin til en valgfri organisasjon. For at gruppa eller kretsen skal dukke opp som potensiell mottaker, må gruppa være registrert i Frivillighetsregisteret.
K-stud
K-stud (Kristelig studieforbund) gir støtte til studietiltak som leir, lederkurs, bibelgrupper, temakvelder og musikkgrupper. Støtten kan brukes til f.eks. mat, materiell eller honorar.
For å få støtte må dere
- registrere kurset og få det godkjent før dere starter.
- ha minst 4 timer og 4 deltakere (kan søkes dispensasjon ved behov)
- alle deltakere må fylle 14 år i løpet av året.
- det kan søkes unntak fra deltakerkravet i spesielle tilfeller.
LNU – Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner
LNU har flere støtteordninger for frivillige barne- og ungdomsorganisasjoner. De har egne støtteordninger for bærekraft, kultur og mangfold og inkludering.
Kirkerådet
Publiserer aktuelle utlysninger av midler til arbeid med barn, unge og frivillighet.
Gjensidigestiftelsen
Formålet med Gjensidigestiftelsen er å skape trygghet og helse. Hvert år vil inntil 25 prosent av selskapets utbytte bli delt ut.
Selskapet krever delaktihet og engasjement fra de som søker støtte. For å få midler må prosjektet være:
- Forebyggende
- Utviklende
- Aktivitetsskapende
- Samfunnsbyggende
Statskogmillionen
Støtteordning for friluftslivstiltak, særlig rettet mot barn og unge.
Vi heier på
Vi heier på-konkurranse gir støtte til gode prosjekter innen miljø, helse, læring og inkludering. Søknadsprosessen er enkel, og det er lav terskel for å være med.
Sløydmillionen
Vil dere bygge noe sammen, drive med snekring, håndverk eller reparasjon? Da kan Sløydmillionen være noe for dere. Det handler om å skape noe med egne hender!
Miljødirektoratet
Målet med miljødirektoratet sin ordning er å medvirke til økt deltakelse i helsefremmende, trivselsskapende og miljøvennlig friluftsliv for alle grupper i befolkninga. Speidergrupper og -kretser kan søke tilskudd til friluftstiltak som stimulerer til direkte friluftsaktivitet som for eksempel turer, leirer, praktiske kurs og annen opplæring i friluftsaktiviteter. Vi oppfordrer spesielt til å søke støtte til gruppe. og kretsleirer.
Mindre deler av tilskuddet kan brukes til innkjøp av utstyr som for eksempel fiskestenger, kompass, telt og lignende. Søknaden for lokale og regionale grupper adresseres til fylkeskommunen på siste side i søknadsskjemaet. Søknadsfristen er 1. februar hvert år.
Databaser med oversikt over støtteordninger
Det finnes flere databaser hvor man har laget oversikt over støtteordninger, legater og fond. Klikk på knappene under for å komme videre til de ulike databasene.
Sponsing
Mange speidergrupper får støtte fra lokale bedrifter – enten til utstyr, speidermøter eller arrangementer. Slike samarbeid gjør det lettere å skape gode opplevelser for barn og unge. For at sponsorarbeid skal være tydelig og ryddig, har vi egne retningslinjer. Her kan du laste ned KFUK-KFUM-speidernes retningslinjer for sponsing.
Har du spørsmål eller trenger råd? Ta kontakt med forbundskontoret.